Jij zorgt voor

Tijdige boeking. Het ontwerp, bier op temperatuur, elektriciteit, filtratie, carbonating en twee handjes tijdens het afvullen.

Wij zorgen voor

Labels printen, pre-labeled blikjes, machinery en een operator tijdens het afvullen.

Hoe werkt de mobiele afvullijn?

De inblik- en afvullijn is een complexe machine met een groot aantal slangen, kabels, sensoren en vulpijpen. Desondanks is het vullen en sluiten van de blikken op de Wild Goose relatief rechttoe, rechtaan. Een enkele ervaren kracht  kan de machine bedienen, alhoewel het beter gaat met twee personen (zeker het opzetten/reinigen en weer afbreken). De eerste operator staat naast de machine en controleert continu de monitors en de vulpijpen om zeker te zijn van een constante en precieze afvulling. De tweede operator voert de blikken in op de lijn. De brouwerij zorgt voor een paar extra handen om aan het einde van de lijn de blikken te verpakken en op de pallet te stapelen.

Hoe waarborg je de kwaliteit van het bier?

Wij kunnen bij u op locatie inblikken op de dag en het tijdstip dat uw bier in optimale conditie is. Verder zijn wij u uiteraard graag van dienst met blanke, gelabelde/gesleevede of bedrukte blikken en alle omverpakkingen die nodig zijn. Daarnaast bieden wij BPAni coatings, reiniging volgens de hoogste industriestandaard en de mogelijkheid om de felsranden en O2 waardes te laten beoordelen door een onafhankelijk laboratorium.

Hoe werkt het sleeven van blikken?

Uw blikken worden voorzien van een labelhuls (sleeve) die door middel van warmte wordt gekrompen om het blik. Dit systeem werkt volledig zonder stoom. De techniek van het drukken en aanbrengen van de sleeve is de laatste jaren zo gestegen dat veel consumenten nauwelijks het verschil zien tussen bedrukte of gesleevede cans. Uiteraard helpen wij u met het ontwerp van uw sleeve, of kunnen het hele proces voor u laten verzorgen.

Sleeves worden besteld bij onze partner, die jarenlange ervaring heeft met alle welbekende drankmerken van over de hele wereld. Dankzij hen kunnen wij digitaal gedrukte sleeves aanbieden in kleine aantallen of klassieke runs vanaf 20.000 stuks.

Neem contact met ons op voor het aanvragen van een demo box van 6 blikken en een goed overzicht van de mooie mogelijkheden. Uw bierblik valt extra op met een levendig en kleurrijk ontwerp!

Altijd recyclebare PE labels – nooit PVC (come on guys… let’s not burden the environment).

Wat zijn de voordelen van bier in blik?

Smaak
Blikken zijn luchtdicht en afgesloten van licht! Hierdoor is de smaak optimaal. De blikken worden van binnen bekleed met een voering, die het product beschermt tegen smaakinvloed. De perceptie dat ingeblikt bier een aluminiumsmaak heeft, komt uit de tijd dat de innovatie van blikvoeringen nog niet in gebruik was.

Kosten
Blikjes wegen veel minder dan glazen flesjes in een krat, wat zich vertaalt in lagere verzendkosten.

Ruimte
Blikken kunnen makkelijker worden bewaard dan flessen, dus u heeft meer ruimte in uw bedrijf om te doen waar u goed in bent. Ook hebben displays minder ruimte nodig om meer van uw product te laten zien.

Gemak
Aluminium geleidt een koude temperatuur veel sneller dan glas. Uw klanten kunnen dus sneller genieten van uw koude bier. Daarnaast is blik ideaal voor onderweg, naar een (buiten)activiteit zoals een zwembad.

Marketing
Door het sleeven van de blikken kunt u praktisch alle druktechnieken toepassen. Van een gouden uitstraling tot en met het personaliseren van de sleeves. De kosten en veelzijdigheid van het drukken bieden u eindeloze mogelijkheden. Canlab kan u eventueel het gehele ontwerpproces uit handen nemen.

Duurzaamheid
Aluminium is het enige product ter wereld dat oneindig kan worden gerecycled (met een bijna 100% herstel). Het product mag bij PBD, maar zelfs in het restafval wordt deze alsnog hergebruikt. De meeste blikjes bestaan voor bijna 50% uit gerecycled materiaal.

 

Vanaf

1500 liter

Per minuut

40 blikken

Diverse maten

basic, sleek & slim blikken